Hjerte

Søg dit hjerte - 6 hjerte kvaliteter der er værd at have fokus på.

Jeg tror på at vores hjerte er den stærkeste energi vi har i os - hjertet er mere end bare en pumpe der pumper blod rundt, det er kærlighed og sædet for vores livskraft og intuition, som er stærkere end frygt. Det modsatte af frygt og angst er kærlighed, selvom alt i dybeste instans er kærlighed - selv frygt og angst. Dit hjerte er den du er på det dybeste niveau, det er din essens.

Hjerte kvaliteter gør dig stærk, mens ego kvaliteter ofte gør dig svag. Vi har alle ego kvaliteter og må vedkende os disse, men jo mere du kan søge dit hjerte hver dag - hele tiden, jo stærkere vil du stå i dig selv.

Hjertet er ikke bare noget pladder romantisk noget - et stærk og åbent hjerte kan sige til og fra overfor andre, kender sine egne grænser og kan blive vredt, hvis det er nødvendigt. Dit hjerte ønsker det bedste for dig, ligesom det ønsker det bedste for andre. Jo mere vi kan være i hjertet, jo bedre har vi det, og jo mere forbundet føler vi os med andre mennesker.

6 hjerte kvaliteter der er værd at kultivere, så meget som muligt i dit liv

Tålmodighed både med andre, mens specielt med dig selv. Det er vigtigt at have tålmodighed med din egen udvikling i livet - du kan ikke nå det hele på en gang, og tingene går sjældent så hurtigt som vi ønsker de skal gå. Du kan forstå nogle ting med hovedet, men der går noget tid, inden de lander i dit hjerte og underbevidsthed. Husk at processen er en del af oplevelsen ved at være menneske, fremfor altid kun at kigge efter at nå målet.

Gør alt hvad du kan for at finde fred i dette nu, som er det eneste vi har. Vi kan ikke vide præcis hvordan fremtiden kommer til at se ud, og det er heller ikke meningen. Kys og accepter dit kaos, livet er alligevel noget rod og kan ikke altid kontrolleres. Men gør en lille ting hver dag, for at komme tættere på dine mål, og de ting du ønsker i livet - så skal du nok nå derhen på et tidspunkt. Måske ikke lige præcis på den måde du havde forestillet dig, men på den måde der er bedst for dig :)

Tålmodighed anses nogle gange for at være dovenhed, men i virkeligheden gør det os helhjertet. I et samfund hvor alting går så stærkt nu om dage, er tålmodighed virkelig en dyd. De fleste af os lider af tidssyge - altså vi føler aldrig vi har tid nok! De fleste af de presserende ting vi skal, er faktisk ikke så presserende. Vi mærker det sådan, men det er falsk. Med mindre vi bløder, ikke kan trække vejret eller er syge - er det for det meste ikke en hastedag. Sæt dig ned stille og roligt og vær sammen med andre, eller vær sammen med dig selv - og mærk dig selv <3

Taknemmelighed hvis du har det svært, eller bare i al almindelighed er en fantastisk hjerte egenskab. Skift fokus ved at finde noget at være taknemmelig for. Har du svært ved at finde noget, så start med det helt simple. Du kan trække vejret, du har måske et godt helbred, du har vand at drikke lige ved hånden. Tænk på du har et sted at bo og kan få mad hver dag, det er ikke alle der kan det.

Vær taknemmelig overfor de folk du har i dit liv - familie, venner, kollegaer eller andre. Det kan være en god ide at skrive ned hvilke ting du er taknemmelig for, eller evt. starte og slutte din dag, med at tænke på de ting du er taknemmelig for. Gør du det til en fast rutine, vil jeg love dig at det ændrer dit fokus.

Giv til andre, jo mere du giver til andre, jo bedre får du det. Giv af et ærligt hjerte og forvent ikke noget til gengæld, men gør det fordi det føles godt. Jo mere vi giver til andre, jo mere giver vi også til os selv. Husk dog altid at fylde dig selv op først, men giv så derefter til andre. Du kan give en gave, hjælpe en i supermarkedet, du kan give din tid og dit gode selskab, men du kan også bare give et smil, til en du møder på din vej. Når alle giver lidt, så bliver verden et bedre sted at være <3  

Vær dig selv med alt hvad det indebærer. Stå ved dig selv, vær den du er, sig din mening og udtryk dig- men gør det så det ikke sårer andre. Bliv altid på din egen banehalvdel og fortæl hvad du føler, fremfor at angribe eller kaste med skyld på andre - vis dine følelser. Når du er helt dig selv, vil der være følelser - du kan være glad, men du kan også være bange, vred eller ked af det.

Del det med andre og vis hvordan du virkelig har det. Vi lukker vores følelser ned, af frygt for at blive afvist af andre. Den barriere skal vi hjælpe hinanden med at nedbryde, så vi kan se hvem vi i virkeligheden er, under alle de tillærte masker og facader. Vi er alle ens, og til tider er vi alle sårbare - hjertet er sårbart, og selvom nogen vil synes at det er en svaghed, så er det faktisk en af vores største styrker. Det er det som forbinder os rigtigt og inderligt med hinanden, vi er alle ens under overfladen <3

Medfølelse som jeg forstår ordet, betyder at være sammen med - at holde ærligt selskab med andre, eller med dig selv. Det vil sige at hvis nogen har det svært, så vær der for dem - støt dem og trøst dem og bare vær sammen med dem. Du skal ikke prøve at fixe andres problemer, men bare vær der for dem, og hør deres smerte. Bliver du bedt om et råd, skal du naturligvis give det :) Livet handler rigtigt meget om at lære at rumme sig selv og sine egne følelser, men vi har alle brug for et øre eller et kram fra tid til anden, når det hele føles svært. Lad os være medfølende med hinanden <3

Enkelthed betyder at røre livet direkte - det er førstehånds erfaring. Når vi lever direkte, lever vi helhjertet.  Løb en tur, hop i vandet, dans, giv en person et kram, mærk dine følelser, gå en tur, læs en bog, tag på den tur - eller til den workshop du drømmer om, eller hvad det måtte være for dig. Hav det sjovt og gør det som gør dig glad, det skal ikke være forpligtelser og regninger det hele, livet skal leves. Vi har et liv at leve! Tænk ikke kun på det du synes er sjovt, og som du drømmer om - gør det! Hvornår skal jeg gøre det? Det skal du gøre lige nu! Og hvis du ikke kan gøre det lige nu, så gør det så snart du kan :)

Enkelthed kan forveksles med dumhed - det er det ikke, det er at leve helhjertet <3

En lille hjerte meditation til dig, der måtte have lyst til det :)   

Jeg sætter mig et uforstyrret sted og mærker mine følelser. Jeg trækker vejret dybt ned i maven, og bliver ved med at trække det dybt, helst igennem en let åbnet mund. På vejen ned til maven møder mit åndedræt mit hjerte, her lægger jeg fokus, og møder det mest velmenende kærlige sted i mig. Når jeg puster ud, så slipper jeg alt luften (ligesom når man siger ahhhh :) )

Jeg trækker vejret dybt nogle gange. Min hjerne fokuserer på vejrtrækningen. Kommer der tanker er det okay, jeg giver dem ikke mit fokus. Mit fokus er på min vejrtrækning.  

Jeg accepterer hvad der måtte være i dette øjeblik. Måske er jeg glad, måske møder jeg svære følelser - jeg accepterer også dette. Jeg italesætter ikke det "negative", jeg er bare sammen med det og reflekterer evt. over det bagefter eller samtidig.  

Jeg accepterer at noget måske føles ubehageligt og modstridende i mig. Jeg indser at jeg selv kan stoppe kampen, ved bare at give slip, på hvad det end måtte være.

Jeg trækker vejret igennem følelserne, og møder den fra det allermest velmenende kærlige sted i mig - igen træk vejret igennem hjertet. Jeg siger ja til at møde frygten, eller det som måtte komme.

Jeg bliver ved med at trække vejret og bare være med det, uden at analysere, placere skyld eller årsag. Der er ingen følelser der er forbudte. Det handler om at rumme dig selv.

Jeg indser at det ikke handler om overlevelse mere. Jeg er tryg nu, alt er okay, alt er som det skal være lige nu. Jeg har lige brugt 15 minutter på at være sammen med, og rumme mig selv :) <3

Ha det godt og pas på dig selv <3 Del, like og kommenter gerne :)

 

Kropsterapi, er det noget for dig?

Ny på siden - jeg vil gerne have lov at præsentere Christian som har Krop-bevidsthed.dk :)

Måske har du overvejet om kropsterapi er noget for dig? Det er en anden måde at arbejde med sig selv på, end f.eks. at gå til psykolog eller anden terapeut.

Din krop er intelligent, og klogere end du er. Udgangspunktet er, at krop, sind og psyke hænger uløseligt sammen, og at de erfaringer, gode som dårlige, du får gennem livet, kan sætte sig i kroppen som spændinger og smerter. Kroppen husker længe efter, du selv har glemt.

Din krop husker alle de ting du har været igennem i dit liv. Den husker de gode ting, men den husker også alle de gange du har været ked af det, eller vred, men måtte lukke i. Den husker alle de chok og traumer du har været igennem, der sidder som fastlåst energi i din krop.

En god kropbehandling kan gå ind og løsne op for både fysiske, psykiske og følelsesmæssige spændinger, og effekten af behandlingen kan derfor opstå på mange forskellige planer. Nogle vil måske opleve en dyb fysisk og muskulær afspænding, nogle en kraftig energigennemstrømning og andre måske en følelsesmæssig forløsning.

De smerter og spændinger vi har i kroppen, er tegn på blokeringer - at noget ikke er helt optimalt i vores system. Ofte går folk til en kropsterapeut med et fysisk problem, f.eks. dårligt knæ, hold i lænden, migræne eller andet. I langt de fleste tilfælde, finder de ud af, at problemet underlæggende er af psykisk karakter, eller i hvert fald er forbundet med psyken.

I vores krop og psyke findes der også traumer, i større eller mindre grad - hos langt de fleste af os. Et traume behøves ikke at være PTSD, fra at have været i krig. Et traume er et sted hvor vi har fået et chok - et konflikt chok, hvor vi har følt os handlingslammet. Det gør at energien er stagneret og blevet fastlåst i vores krop, som har skabt en energiblokade. En god kropsterapeut kan opløse det chok, så vi kan vende tilbage til vores optimale tilstand.

Mange vil nok argumentere at hårdt fysisk arbejde, er det som er skyld i deres dårlige ryg eller knæ. Det kan også være rigtigt nok, men vi har det alligevel med at få skavanker og blive "angrebet" de steder, hvor vi er "svagest" i forvejen - altså de steder hvor der sidder noget psykisk, i form af fastlåst energi, eller et traume.

Jeg vil anbefale stort set alle at gå til en kropsterapeut, og arbejde med sig selv. Da man normalt siger at kroppen kun slipper det, som ejeren giver lov til. Altså du får det som du har brug for, og det som du kan klare, at møde og slippe. At arbejde hos en kropsterapeut kan også være hårdt arbejde. Dit hjerte vil gerne slippe, men det som slippes, kan godt gøre ondt og være smertefuldt og angstprovokerende at møde. Her må vi ville sårbarheden, for at kunne blive den bedste version af os selv igen :)

Typisk når du har været hos en kropsterapeut vil du føle dig lettet og glad lige efterfølgende, men de kommende dage, kan dit humør og sindstilstand godt svinge gevaldigt. Det er din krop, der er forbundet til en større visdom end vi altid lige kender, der forsøger at vende tilbage til sin balance og naturlige tilstand, og det kan godt være ubehageligt at møde.

Christian som har Krop-bevidsthed, er en meget dygtig kropsterapeut, som får min varmeste anbefaling. Han er uddannet hos Totum - kropsterapi skole, og er ydermere i gang med at uddanne sig som Bevidstheds-Berøring terapeut. Han har klinik på Østerbro.  

Du kan besøge hans hjemmeside her: http://krop-bevidsthed.dk

Det vigtigste forhold du nogensinde får - om dit ego, selvværd, følelser, at ændre mindset og søge dit hjerte

Der er nok delte meninger om, hvad det vigtigste forhold du nogensinde får er, men i min bog er det forholdet til dig selv. Der vil måske være nogen med børn, der giver mig på puklen nu - eller nogen der har en fantastisk ægteskab, et super godt forhold til deres forældre, eller en anden, der vil være af en anden mening. Men ligesom i flyet, hvor det er vigtigst at tage sin egen iltmaske på først, inden man giver den til sit barn eller andre, er det vigtigst at kunne fylde sin egen kop op først, før man kan fylde andres op.   

At kunne fylde sig selv op, før du fylder andre op, handler om at lære at lytte til dine behov, og gøre det som der er rigtigt og godt for dig. Det betyder ikke at du behøver blive et egoistisk røvhul overfor andre, det betyder bare at du lærer at stå ved dig selv - det kan godt gøres, samtidig med at du er empatisk overfor andre.

Det handler ikke så meget om selvtillid, som er meget præget af det ydre, altså at opnå og præstere noget. Det handler mere om selvværd - selvværd er det som vi har, uanset hvor meget eller lidt vi har af materielle ting, social status, prestige mv. Der findes rigtigt mange der har en god selvtillid, fordi de ved at de kan præstere og opnå en masse gode ting, men inde bagved kan selvværdet godt halte. Selvværd, skal bygges op over mange parametre.

At opbygge selvværd handler meget om at lytte til sig selv, og stå ved sine behov. Hvad har jeg brug for lige nu? Har jeg brug for mere ro? Har jeg brug for at gå mig en tur? Har jeg brug for at se en god ven? Har jeg behov for at se en god film? Eller på den lidt større skala, har jeg brug for et nyt job eller at gå fra min partner, eller noget helt tredje? Hvad det end er du har brug for, så gør det :) <3

En anden vigtig ting, er at stå ved hvis du ikke gider noget - hvor tit er du taget med til en fest, eller andet arrangement, hvor du i virkeligheden ikke gider? Sig fra! Jeg er klar over at nogen gange, er man nød til at gøre nogle ting, for at bevare sine relationer - men der er også mange gange hvor vi godt kan sige nej, hvis vi virkelig ikke har lyst til noget. Brug din værdifulde tid, på noget der gør dig glad <3

Mange af os har været vant til at please andre, for at opnå kærlighed og accept. Selvfølgelig skal vi gå på kompromis, men vi skal ikke gå på kompromis med os selv. Selv er jeg et antennebarn, dvs. at jeg har været vant til hele mit liv, at sætte andres behov foran mine egne, for at bevare freden, opnå anderkendelse og ikke risikere at blive afvist. Derved har jeg nogen gang slet ikke kunne mærke mine egne behov - Lær at lytte til dig selv, dine følelser og dine behov. Øv dig i at give dig selv det du har brug for, i form af kærlighed, men også små ting i løbet af dagen - som også er selvkærlighed <3

Selvværd handler også om at kunne lytte til sine følelser, og rumme dem - men også at kunne udtrykke dem. Kommer du ud med det du har? Men hvorfor skal vi overhovedet lytte til de følelser, og udtrykke dem, specielt når det er de svære følelser - er det ikke bedre bare at lægge låg på dem? Det skal vi, fordi du respekterer dig selv, når du lytter til dine følelser og udtrykker dem overfor dig selv, og andre.

Når vi udtrykker følelser overfor andre, så bliv på din egen banehalvdel, uden at give skylden til andre, for at du føler som du gør. Sig f.eks. når du siger eller gør_____ så bliver jeg skide ked af det, og det får mig til at føle mig meget lidt værd. Sig altid sandheden, hvis du har brug for det, også selvom du ryster og din stemme bævrer. Det er selvfølgelig altid rart at blive mødt med forståelse af den anden part, men det vigtigste er at du får sagt det du har på hjerte. Intet du føler er forkert, så længe du bliver hos dig selv, og ikke skader andre.

Når vi for sagt de betydningsfulde ting, og får sagt dem på en god måde, så kommer vi også hinanden mere ved - vi nærmer os hinanden, spejler os i hinanden og får bedre relationer. Hvis den anden person er helt afvisende overfor det du kommer med, så vid at det handler om noget i dem selv, det har ikke noget med dine følelser at gøre. Det er deres feedback, ud fra deres verdensbillede, ligesom dine følelser er dit verdensbillede.   

Når vi holder på en masse ting, så sætter det sig i kroppen og til sidst eksploderer vi, bliver triste, angste, bange eller lider på anden måde. Jeg har været verdensmester i at holde på mine følelser, fordi jeg følte at det var jeg nød i min opvækst. Du og jeg kunne måske ikke tåle en afvisning tidligere, men vid det kan vi nu. Såfremt vi skulle blive afvist af et andet menneske, så vid at det ikke er liv eller død, som det var en gang.

Det er også vigtigt at du lærer at rumme og mærke dine egne følelser - det er en måde at blive din egen bedste ven på. Hvis du har været igennem en sårene opvækst, og det har vi alle på en eller anden måde, så sidder der en lille dreng eller pige derinde, der bare gerne vil ud med sine følelser. De vil gerne høres og måske udtrykkes til nogen. Vi er nød til at lære at rumme de svære følelser, for at vi helhjertet kan mærke os selv, og derved også kan mærke hvad det er vi virkelig har behov for, lyst til og brænder for.

At lære at rumme de rigtigt svære følelser, og evt. traumer - at opbygge selvværd og acceptere og elske sig selv, kan for mange være en lang og til tider sej proces. Noget der for mange skal arbejdes på igennem hele livet, så hav tålmodighed og medfølelse med dig selv <3 Ikke alting sker over en nat <3

Har du været igennem en dysfunktionel opvækst, med mange afvisninger - så er der en pæn chance for at du har lært dig selv at lukke af for dine følelser, for simpelthen at sikre din overlevelse i familien. Alle de mange følelser står i kø for at blive hørt senere i livet - du må lytte til dem! Også selvom det kan være hårdt at møde følelser som vrede, sorg, frygt og ensomhed igen og igen. Jo mere vi lytter og udtrykker dem, jo mindre angst, stress og post traumatisk stress vil du møde.

Når du ikke lytter til dine følelser, som i virkeligheden blot er budbringere af et behov, så er der en god mulighed for at du bliver et menneske, der lever næsten udelukkende i hovedet. Det har jeg været ret god til desværre. Du kan godt overleve der, men du finder ikke din sjæl, hjerte og passion i dit intellekt. Jeg øver mig hver dag i at gå fra mit hoved, til at blive bedre og bedre til at lytte til mit hjerte og mine følelser. Det kan være som et fængsel, kun at leve i sit hoved.  

Uanset om du lever meget i dit hoved, eller ej, men specielt hvis du gør det - kan der måske bo en stærk indre kritikker i dig. Den indre kritikker kan måske fortælle dig at du ikke er god nok, at du er klam, eller grim, eller at du ikke kan finde ud af noget som helst - eller at du ligefrem hader dig selv.

Vid at den stemme er dit indre barn, dit ego - der gerne bare vil ses og elskes. Det er ikke den sande dig, men det er en del af dig - omfavn og rum barnet så godt du kan. Vid at du er god nok, lige præcis som du er - du er unik, bare fordi du er dig <3 Uanset om du er høj, lav, tynd, har skæve tænder, eller hvad det måtte være. Vid også at vi alle har den indre kritikker, i større eller mindre grad - du er ikke alene! Og giv den ikke for meget magt - venligt men bestemt kan du sige at du hører den, og send den så afsted igen.    

Den indre kritikker kommer også meget frem, hvis der er nogle egenskaber du har stillet i skyggen. F.eks. sårbarhed og vrede - men også lyse sider, som at du er fantastisk, skide god, samt glæde og kærlighed, kan blive sat i skyggen. At stille noget i skyggen, betyder at der er noget du ikke vil stå ved. Det er ret almindeligt at i mange familier lærer vi som børn, at f.eks. vrede eller det at være ked af det, ikke er i orden. Nu skal du opføre dig ordentligt! Det betyder at det bliver skamfuldt at føle de følelser, så vi pakker dem væk, og skammer os, når vi mærker dem. De bliver sat i skyggen!

Men vid, engang skulle de følelser pakkes væk, det behøver du ikke mere. Du kan godt være dig selv, med alt hvad du kommer med! Uanset om det er fordi du er ked af det, bange eller vred. Øv dig i at møde følelserne for dig selv, men også at udtrykke dem foran andre. Det betyder ikke at du behøver sidde og græde alle steder, men hvis det føles rigtigt, og vigtigt for dig - så giv dem løs, vis dig selv og sæt dig selv lidt mere fri.

Igen husk at have tålmodighed med dig selv, det er måske et helt livs overbevisninger og programmeringer som du skal ændre på, men øv dig, lidt efter lidt på at slippe dig selv mere fri. Jeg har haft sat sårbarhed i skyggen, men jeg øver mig på at turde vise mere og mere af mig selv, og de sidste mange uger har jeg været åben overfor mange mennesker - turde vise at jeg har været bange og ked af det, ved at tale om det og få grædt. Det er rart, sandheden er altid rar og befriende :)

Prøv at se om du kan komme på nogle eksempler, hvor du viste din sårbarhed - enten for dig selv, men specielt foran andre - hvor det gik fint og der ingen afvisning var. Skriv dem ned, så du kan kigge på dem fremover. Så kan du derefter sige til dig selv at det var trygt at være sårbar, jeg blev glad efter jeg havde vist min sårbarhed - jeg tør at være mere sårbar fremover, når jeg har behov for at være det.  

En vigtig pointe her er jo også at udøve tillid til andre mennesker - det var måske farligt at være sårbar engang, eller sige hvad du mener, men det er det ikke mere. Det er godt nok sjældent at jeg er blevet afvist for at vise min sårbarhed, tværtom har det som regel skabt et tættere bånd med dem jeg er sammen med, da jeg er mere autentisk, og andre jo også godt genkender de følelser fra dem selv. Du kan selvfølelig risikere at blive afvist, men tag det ikke så tungt - øv dig i at få nogle afvisninger :) Det vigtigste er at du ikke lader dig slå ud af det, og husker at rose og anerkende dig selv. Jo stærkere dit selvværd er, jo mindre betyder andres anderkendelse af dig. 

Betyder det at kunne sætte grænser, og ikke at gå på kompromis med dig selv, at vi ikke behøver andre mennesker? Nej for helvede, på ingen måde. Vi har brug for andre mennesker, vi er et flokdyr og har brug for kærlighed, og at kunne spejle os i andre mennesker. Det betyder blot at vi tager ansvar for hvad vi selv mener og føler, og ikke projekterer skyld over på andre, eller går og bliver indebrændte fordi vi ikke lytter til os selv. Det i sig selv, skaber efter min mening bedre relationer. 

Øv også dit mindset, så du ser løsninger og muligheder, fremfor begrænsninger og at det kan du ikke klare. Det gør sig specielt gældende når du møder problemer, eller udfordrende følelser i dig selv - søg mulighederne og led efter løsningerne. Mange af os er så vant til at tænke negativt, vi er nærmest programmeret til det. Hvad vil de her følelser gerne fortælle mig? Lad være at analysere dem til døde, men reflekter over, om der er noget du ikke får kigget på, noget du ikke kan rumme, eller noget du skal handle på? Kun du har svaret.

Øv dig også i at tænke bedre tanker om dig selv, om dit liv, og om andre mennesker. Hvis du er vant til at sige til dig selv, at du ikke kan, så kan du ikke. Hvis du derimod øver dig I at sige til dig selv - jeg kan godt. Eller hvis du har kritiseret dig selv meget, så øv dig i at fortælle dig selv at du er god nok, ligesom du er, og måske endda du vælger at sige at du er fantastisk :) Du kan sige det til dig selv i spejlet, mens du kigger dig selv i øjnende - dine øjne, er din sjæls spejl.

Det er vigtigt det er noget som er troværdigt for dig, så hvis det er svært at sige ”jeg elsker mig selv” så start med at sige jeg accepterer mig selv, præcis som jeg er. Det kan føles mærkeligt til at starte med, men hvis du forsætter, vil din underbevidsthed mere og mere acceptere det som en sandhed. Det tager typisk omkring 3 uger, hvor du arbejder med dig selv, før du har ændret et tankemønster.

Den absolut vigtigste ting til et godt selvværd, er at fokusere på kærlighed og dit hjerte, fremfor at være meget i dig hoved. Det er nødvendigt at være i sit hoved, når man skal udrette bestemte ting, mens søg hjertet, din essens og din væren så meget som muligt. Noget jeg øver mig på hver dag. Øv dig i at give dig selv kærlighed, at give andre kærlighed, men øv dig også i at turde modtage kærlighed <3

Det vi længes aller mest efter, er bare at blive elsket for den vi virkelig er, og at kunne elske nogen tilbage. Vi længes efter den uskyldighed, hvor kærlighed ikke er på nogen betingelser - men bare er. Hvor vi ikke længere frygter en afvisning, grundet tidligere smerte - hvor vi har trukket os sammen, for at beskytte os selv. Se på et barn, de er så dejligt umiddelbare og ligetil. De har ingen skam på at vise deres følelser, da de endnu ikke er blevet påvirket af det sociale/deres opvækst, til at holde sig tilbage. De lever fra deres hjerte - i kærlighed.

Oprigtigt talt har jeg for nyligt indset, at jeg har sat kærlighed og glæde i skyggen. Det er ikke noget jeg har gjort bevidst, men fordi jeg har følt mig bange og usikker på kærligheden. Bange for at blive såret igen, og mærke den smerte, som jeg har følt igennem min barndom. Bange for at lukke en helt ind bag facaderne, og vise den mere sårbare del af mig. Kærlighed er en sårbar størrelse, når du virkelig viser hvem du er - og taler vi forhold, er man nød til at vise hvem man er, ellers tror jeg ikke på et godt forhold, der kan overleve.

Hvis du som mig kommer fra en dysfunktionel opvækst, kan det godt være svært at skabe gode relationer, selv som voksen, da der kan ligge en masse smerte fra fortiden. Vi vil så gerne åbne os og søge den fantastiske relation, men det kan være grænseoverskridende at lukke nogen ind, af frygt for at mærke smerten af afvisning igen, som vi har følt tidligere. Men jo mere du og jeg tør at praktisere tingene i dette indlæg, og lægger mere og mere fokus på dine hjerte værdier - samhørighed, åbenhed, ærlighed, empati, kærlighed, forståelse - så skal det nok lykkes :) Det er i hvert fald den vej jeg går efter :)

Men selvom dit hjerte er hammer stærkt, er det også sårbart. Så vejen ind til sandheden i dig selv, går igennem de svære følelser af ensomhed, angst, vrede, sorg mv. Udover jeg på det sidste har mærket meget frygt - for at blive afvist, og for at være alene - har jeg stadig en stor sorg, som jeg bearbejder. Men jo mere jeg møder den sorg, og udtrykker den, jo mindre vil min angst fylde. For at noget nyt skal kunne komme ind, så skal der noget gammelt ud, og det kan godt tage lidt tid. Jeg skaber plads udenom angsten, så den ikke fylder så meget.

Men prøv ikke at kalde det svære følelser, men bare følelser. Sig tak for at du også får disse oplevelser - for igennem alle svære følelser og perioder (kan også være halve liv eller mere), er der en meget værdifuld lektie til dig. Vi kan bare ikke altid se det til at starte med, det vil vise sig senere. Vi får først lektionen, derefter kommer åbenbaringen <3

Til sidst vil jeg nævne at det er så vigtigt at vi lærer os selv at kende, og tager ejerskab for vores følelser og erkender alle de sider af os selv, som vi har stillet i skyggen - altså alle de sider vi ikke helt vil kendes ved, og som vi gemmer for andre. Det er så vigtigt at vi tager ansvar for vores egne følelser, og ikke projekterer dem over på andre. Altså kaster med skyld, fordi der er noget vi ikke vil stå ved, i os selv. Det er dit ego der gør det - men forstå det er ikke fordi du er ond, men fordi du er bange. Noget jeg vil skrive mere uddybende om i et senere indlæg.

Jeg anderkender de svære ting, øver mig i at møde de mindre behagelige følelser, øver mig i at acceptere mine skyggesider - men jeg søger kontrasten i hjertet, i den positive historie om mig selv, og den positive historie om andre. Jeg øver mig i at have tillid til andre, og være åben omkring mig selv. Jeg ser de gode kvaliteter mine venner og familie har, og alle de gode ting vi har delt sammen. Jeg øver mig i at lægge fokus på alle de ting jeg gør godt, og finde de gode sider ved mig selv, og det store hjerte jeg har. Jeg ser lyst på fremtiden, men øver mig i at være i nuet og den kærlighed, som altid er der, hvis vi vil den. Og så øver jeg mig i at give, give og give, samtidig med at jeg er mig selv tro. Jeg håber du vil gøre det samme! :) <3

Del og like gerne indlægget og du skal også være meget velkommen til at kommentere det :)