Du må gerne elske dig selv <3 send janteloven på pension

 

Det kan lyde ret elementært og simpelt, men er det nu også det. Mange af os har måske aldrig lært at elske os selv, det er ikke noget vi lærer i skolen, men det burde det være.

Mange, specielt i vesten, har også den opfattelse, at der ikke er nok kærlighed til os alle, det er en begrænset mangelvare. Slet den overbevisning prompte!

Der er masser af kærlighed, både til dig selv og andre, den løber aldrig tør.

Janteloven har også stor indflydelse på, at vi ikke lærer at elske os selv. Du må ikke være mere eller bedre end andre. Men det er du heller ikke, fordi du lærer at elske dig selv. Vi er alle lige, uanset hvordan du vender og drejer det.

Fuck janteloven, send den på pension. Du kan sagtens respektere, og være god ved andre, samtidig med at du er selvkærlig og elsker dig selv. Det er ikke enten eller, det er både og.

Kærlighed er ikke noget vi tænker os til, det er noget vi er, det er det vi føler, det er vores vibration. Mærk den, søg dig hjerte, søg varmen i brystet.

Positiv tænkning, er naturligvis bedre end negativ tænkning, men det er ikke den ægte kærlighed, den kan du ikke tænke dig til, den kan du mærke.

Du blev født fuld af kærlighed, men et eller andet sted, måske flere, besluttede du at lukke ned for kærligheden, og beskytte dig selv.  

Måske blev du ikke set som den du var. Måske følte du dig svigtet. Måske måtte du lukke dit unge hjerte ned, for at beskytte dig selv. Du tolkede måske at det var sikrest ikke at elske, da smerten ved at åbne sig og være sig selv, være sårbar, var for stor.

Måske følte du at dine forældre ikke kunne elske dig, så når du rakte ud, gjorde det for ondt med afvisningen, så du følte du måtte holde igen, og beskytte dig selv.

Uanset hvad, så vid at det er meget længe siden. Dette kan være en beslutning du traf da du var 2 eller 3 år, som faktisk stadig underbevidst kan styre dig i dag. Vid at du i dag kan ændre den.

En overbevisning er menneskeskabt, og kan derfor ændres på et splitsekund, såfremt du er klar til det. Alt hvad der er skabt, kan skabes på ny. Der kan gå lidt tid inden den lander fuld ud i dig, men det er din villighed til forandring, der er nøglen for dig.

Ingen er nogensinde blevet fuldstændig set, som den man er, vi har alle sår i bagagen. Alle forældre har gjort det bedste de kunne, ud fra hvor de selv stod i livet, på det givne tidspunkt. Så kast ikke med skyld på folk fra din fortid, men brug denne viden til at ændre din nutid. Her står du stærkt <3  

Du kan ikke fravriste andre kærlighed, den må du give dig selv. Fik du ikke nok som barn, så er det din fornemmeste opgave i livet, at lære at elske dig selv. Faktisk er det din pligt, og den eneste vej at gå <3

Den anderkendelse du søger i andre, må og kan du kun finde i dig selv. Du kan aldrig modtage mere kærlighed fra andre, end den du er villig til at give til dig selv.

Jo mere du elsker dig selv, jo mere kærlighed vil du også tiltrække fra andre. Andres kærlighed vil altid være en bonus til dig, men aldrig noget du kan gøre krav på.

Det betyder ikke at der ikke er nogen, der ikke vil elske dig, selvom du opfører dig som en røv. For det er der. Dem der virkelig elsker dig, de elsker dig, også selvom du måtte opføre dig som en røv.

Men det er fordi du ikke er en røv, du er blot kommet til at opføre dig som en, på bestemte tidspunkter i livet. Tilgiv sig selv, vi laver alle sammen fejl <3 Du kan stadig nå at ændre kurs :)

På samme måde, når vi skal lære at elske os selv, så skal vi lære at elske ALT hvad der er. Det er jo ret nemt at elske sig selv når man er super glad, og alle bare spiller. Det er straks vanskeligere, når vi møder alt det som vi ikke kan lide, eller som vi ligefrem hader, og ja vi har alle sider, som vi har svært ved at elske.

Giv det kærlighed det hele. Hvis der er noget du ikke kan elske ved dig selv, så skal du starte med at give kærlighed til den side som er i modtand eller som hader.

Tal til dig selv i spejlet, Det kan virke fjollet til at starte med, men som tiden går, vil du virkelig kunne MÆRKE en forskel.

Du kan f.eks. sige jeg elsker at jeg hader min numse, eller, jeg elsker og accepterer min jaloux side. Stille og roligt når du har lært at acceptere det du hader, kan du gå videre til at sige jeg elsker min numse, eller jeg elsker at jeg kan blive misundelig, fordi så ved jeg hvad jeg i virkeligheden længes efter.

Øvelse gør mester <3

Del, like og kommenter gerne indlægget