Har du været god ved dig selv i dag? <3

Eller jeg kunne også spørge på en anden måde, har du gjort noget godt for dig selv i dag?

Tit og ofte når vi skal gøre noget godt for os selv, så tænker vi i retning af at booke en ferie, tage på wellness ophold, eller at glæde os til en god påskefrokost med familien.

Jo vist er det rigtigt gode ting, som du endelig skal blive ved med at gøre - lidt interessant i den sammenhæng er det faktisk, at bare det at planlægge en ferie eller andet sjovt, faktisk får ens lykke følelse til at stige, også selvom man ikke tager afsted.

En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Applied Research in Quality of Life viste, at den højeste stigning i lykke kom under planlægningen af n ferie, blot pga. forventningens glæde. I undersøgelsen fik effekten af orventningen til ferie, lykkefølelsen til at stige i otte uger. Efter ferien, faldt lykkeniveauet hurtigt tilbage til normalt niveau for de fleste mennesker. Så drøm eller planlæg, det gør dig godt :)

Men for langt de fleste er ferie jo kun en, to eller tre uger om året, hvilket for dem der er gode til matematik, efterlader 49, 50 eller 51 uger om året - hverdagen. Den ganske almindelige og altoverskyggende hverdag :) Det er så vigtigt at vi husker at gøre noget godt for os selv i hverdagen!

Det er så nemt at blive taget af forventninger, pres og stress i løbet af hverdagen, hvor der som oftest altid er meget og se til, og mange ting der skal nås. Men vid at 80% af dine bekymringer bliver aldrig til noget, det synes jeg virkelig er værd at huske!

Først og fremmest husk de helt basalle behov, tis når du skal tisse, husk at drikke godt med vand i løbet af dagen, min 1½ liter, selv drikker jeg 3-4 liter, da jeg har brug for en del vand. Vi er meget forskellige og det er individuelt, hvad vi har behov for. Husk at spise, og at få noget godt og sundt at spise. Lad være at springe din frokost pause over, du har brug for mad, energi og at komme lidt væk og få en pause.

Når det kommer til pauser, så husk at tage åndehuller i løbet af dagen. Det er godt at meditere og dyrke mindfulness, specielt om morgenen og om aftenen. Men tit er det jo ikke altid det lige lykkes, på en dag hvor der er mange gøremål der skal ses til, eller man kommer for sent op. Tag i stedet de små åndehuller og hvil, i løbet af dagen.

Sæt dig ned i sofaen i 5-10 min. uden nogen som helst agenda, eller mens du venter på at kaffen bliver færdig så stå der og træk vejret - dybt ned i maven og så bare giv slip på udåndingen. Vi trækker jo vejret hele tiden, vi kan ligeså godt øve os i at trække det dybt og ordentligt. Det giver os mere ro og mere velvære.

Øv dig i at gøre ting mere langsomt. Multitasking er yt! Faktisk viser nye undersøgelser at multitasking gør os mere ineffektive og dræner vores energi. Jeg er selv verdensmester i multitasking, og øver mig at samme grund i at gøre tingene mere langsomt, samt at tage en ting af gangen - det øger vores effektivitet og velbefindende. Øv dig i at være mere nærværende og tilstede i nuet, fremfor hele tiden at tænke fremad.   

Dyrk lidt motion hver dag -faktisk viser mange undersøgelser at så lidt som 7 min om dagen, gør en forskel. Kroppen får lov at brænde ophobede stresshormoner af, dit sind får plads til at flytte fokus, din krop og hoved slapper mere af og så udskiller hjernen proteiner og endorfiner, som er designet fra naturens hånd til at få os til at føle os gladere. Så hop op på cyklen, gå en tur, eller lav lidt yoga øvelser, eller noget helt fjerde. Gør hvad der virker bedst for dig!

Det kan også være godt at gøre en lille ny ting hver dag, som du ikke plejer. Det kan være med til at bryde hverdags trummerumet en smule. Kør f.eks. en ny vej hjem fra arbejde, spis noget du ikke spiser så tit, tag dit mest festlige undertøj på, eller hvad der nu lige virker for dig på dagen :)

Gør noget der gør dig glad, det kan være med til at spice hverdagen lidt op :) Tag et langt bad, bare fordi du kan, gå en tur i naturen, ring til en ven og få en god snak, tag en tur i biffen, læs i en god bog. Bare det at gøre noget godt for sig selv, også selvom det måske kun er noget du kan i 20-30 min, det gør en forskel! Det gør at du værdsætter dig selv, også selvom du måske ikke har så meget tid til det <3

At ordne nogle praktiske ting, kan faktisk også gøre dig glad. Måske gør det dig glad at få ryddet lidt op, at betale regningerne, eller få ryddet op i lorte bunken med papirer i dag. Måske synes du det kan være en lidt kedelig opgave, men her kan du sige til det selv, at det er rart når det er gjort - så bliver jeg glad.

Når der er en gulerød, så bliver det faktisk lidt nemmere at gøre, også når det er de lidt mere triste opgaver. Så længe det ikke er for at kontrollere eller styre alt ting i dit liv, på en perfektionistisk måde, så gør du noget godt for dig selv, og det er en god ting :)

At gøre noget godt for sig selv, er også at sige ja til de rigtige ting og situationer, og at sige nej til de mennesker og steder, der ikke gør dig glad. Selvfølgelig er du nød til at sige ja, til nogle af de opgaver din chef kommer med på arbejdet, hvis altså du vil beholde dit job. Men du er ikke nødvendigvis, nød til at sige ja til moster Gurlis sammenskudgilde, hvis du ikke gider. Fik du sagt til og fra de rigtige steder i dag?

Du behøver ikke at please andre i stor stil! Det er dejligt og meget vigtigt for os mennesker at give og være der for andre, og gøre noget godt for dem - så keep doing that <3 Men ligesom på flyet, hvor det er vigtigst at tage sin egen iltmaske på først, før du kan give andre ilt, så er det også så vigtigt at du husker at fylde dig eget bære først. Fylder du ikke dit eget bære, så flyder det på et tidspunkt over, så knækker du og kan alligevel ikke gøre en skid for andre. Du er den vigtigste i dit liv! <3   

Så fik du gjort noget godt for dig selv i dag? Hvis ikke, så fortvivl ikke, der er en ny dag i morgen! Hver ny dag er en mulighed for at gøre tingene anderledes end i dag. Hver ny dag er en mulighed for at starte forfra og gøre det bedre end i går, et liv skridt hver dag, mod det liv som er det bedste for dig <3 Uanset hvor du er i livet, så har du en mulighed for at gøre noget godt for dig selv i morgen. Så hvad gør dig glad? Det er kun dig der ved det! Så husk at gøre det så meget som muligt :)

Sov godt, det er også at gøre noget godt for sig selv, at få en god nats søvn <3 Eller godmorgen, håber du har sovet godt :)     

Del, like og kommenter gerne indlægget