Hvem er du egentlig? Du er fyldt med hjerte og sjæl :) <3

Hvis vi ikke er vores alder, vores udseende, vores overvægt eller undervægt, vores krøllede hår, vores skallede pande, vores bagdel - som du måske definerer som for lille eller stor. Vores skæve, eller lige tænder. Hvem er vi så?

Hvis vi ikke er vores evner, de ting vi er gode til og de ting vi er dårlige til. Hvis ikke vi er vores arbejde, eller de ting vi er dygtige til i fritiden. Hvem er vi så?

Hvis ikke vi er vores følelser og tanker - vores humør, vores frygt, vores negativitet, vores glæde, vores velvære, vores irritation, vores eget selvbillede og selvværd. Hvem er vi så?

Hvis ikke vi er vores historie, om alle de gode ting der er sket, men specielt om alle de dårlige ting der er sket imod os, samt alle de dårlige ting vi har gjort mod andre. Hvem er vi så?

Hvis ikke vi er vores facader og vores masker, som vi har taget på overfor omverden. Hvem er vi så? 

Hvis ikke vi er vores nationalitet, vores køn, vores problemer, eller vores smerter og skavanker. Hvis ikke vi er vores nøgenhed, eller vores tilværelse. Hvem er vi så?

Hvis ikke vi er vores identifikation med hvem vi er, og den person vi kender så godt. Ja hvem er vi så i virkeligheden?

Vi ser jo kun det rent fysiske, som i høj grad er styret af hjerne og biokemi. Vi er så meget mere end det <3 Vi er noget der ikke kan måles og vejes - vi er en sjæl der har en fysisk oplevelse i denne verden. Utallige mennesker der har haft en nærdødsoplevelse, eller en ud af kroppen oplevelse, beretter om at have fået en slags opvågning til noget andet. De ved at vi er mere end det fysiske.

Der er noget meget usikkert ved kun at være identificeret med sin fysiske krop, sin hjerne, sin historie, og de ting man er god til. Der er noget skrøbeligt kun at være identificeret med sin selvtillid, selvværd og selvrespekt, selvom disse egenskaber naturligvis er vigtige.

Der er noget som en meget dybere end vores hjerne, vores fysiske krop og vores menneskelige ego. Misforstå ikke, vi har naturligvis en fysisk krop, en hjerne og et ego - det er det der fortæller at du er dig, og jeg er mig.

Naturvidenskab og lægevidenskab er reale og vigtige parameter, men identificerer dig ikke kun med den del i dig, vi er så meget mere! <3

Vi er alle sjæle, ingen højere - ingen lavere. Vi er alle lige, der er ingen der er bedre eller dårligere end andre, vi er alle bare forskellige steder i livet og i tilværelsen. Vi er forskellige steder i vores oplevelser og i vores udvikling.

Vores vej ind til sjælen går igennem hjertet. Ny forskning viser at vores hjerte har et magnetisk felt, der er 5000 gange kraftigere end hjernens magnetiske felt. Samtidig sender det konstant signaler op til hjernen som påvirker vores nervesystem, hormonbalance, samt vores adgang og brug at neocortex, den største del af hjernen, hvor vi bl.a. skaber vores bevidste tanker. Hjertet er kilden for vores intuition. *Kilde HeartMath institute - https://www.heartmath.org/

Vores ego vil gerne holde fast i fortællinger om hvem vi er, hvor vi kommer fra, hvordan fremtiden vil forme sig. Alt sammen noget der er med til at skabe frygt, panik og modsatrettede historier i vores sind. Vi tror på de historier, fordi det er sikkert at have noget at tro på. Vi bliver identificeret med de historier vi fortæller os selv.

Vores ego kører efter værdier som kamp, forståelse, retfærdighed, samt at holde dig sikker - selvom netop alle historierne og fortællingerne har den modsatte effekt. Dit ego er ikke ondt, det er bare bange og selvopretholdende. Dit ego er bange for at blive kritiseret og afvist. Bange for det nye og det ukendte - bange for det udefinerbare. Bange for ikke at være i kontrol.

Vi vil så gerne have kontrol over alt ting. Men kan vi virkelig have det, når det kommer til stykket. Er der nogen der kan forudse fremtiden? Vi kan forsøge, men det lykkes stort set aldrig :) Tingene går aldrig som vi regner med. Livet sker for os, imens vi lægger planer. Så hvad med at slippe kontrollen, og øve dig på at være i nuet, som i virkeligheden altid er det eneste vi har <3

Det er ikke fremtiden eller det ukendte vi er så bange for, det vi er bange for er at slippe kontrollen og slippe alt det kendte. Vi er bange for at møde vores ukendte ”selv”. Det ”selv” der har ikke har nogen forventninger til sig selv, ej heller har nogle forventninger til andre, eller til verden. Det selv der bare er. Det selv der bare er din væren, din essens - det er din sjæl! Det vi frygter allermest, er ikke vores mørke, det er at træde ud i vores lys <3  

Dit ego søger fortiden og fremtiden, men dit hjerte søger din essens - din sjæl. Øv dig i at overgive dig til nuet, og ikke være så meget i fortiden eller i fremtiden. Øv dig i at overgive dig til de ting du frygter, det er dit ego der frygter, ikke dit hjerte.

Dit hjerte vil gerne bare give slip. Give slip på alle fortællingerne om hvem du er, hvor du kommer fra, og hvad der er det rigtige at gøre. Dit hjerte vil bare finde ind til den du i virkeligheden er aller inderst inde. Der hvor du bare er, uden nogle krav eller forventninger <3 Der hvor alt bare bliver accepteret lige præcis som det er nu. ACCEPT er et nøgleord <3 Accept af alt ting, på trods af, om du synes det er godt eller skidt lige nu.  

Dit hjerte er stærkt, og ved hvad der er det rigtige for dig. Hjertet er stærkt, men det er også blødt, sårbart, skrøbeligt, hengivende, ægte, autentisk og taknemmeligt. Omvendt kan hjertet også blive vredt og sige til og fra. Dit hjerte kan mange ting, men mest af alt er det kærlighed - det er bare <3

Det betyder ikke at du ikke skal bruge din hjerne, selvfølgelig skal du det. Men mange gange kan dine tanker være ret primitive, mens hjertet kører efter en større intelligens. Det kører efter universets intelligens - en intelligens, der altid ved hvad der er bedst for dig. Også selvom du ikke selv måtte vide det.

Rejsen fra hjerne til hjerte kan tage tid, ikke fordi vi er dumme, men fordi det tager tid. Vi er meget vant til at leve i et samfund, hvor ego og hjerne er kvaliteter der er mest fokus på. Hjertet har kærlighed som hoved fokus.

Vejen fra egoet til hjertet, er noget vi alle søger, uanset om vi er bevidste om det eller ej. Rejsen kan være ensom, specielt der imellem de to steder. Der hvor du ikke længere definerer dig med din historie om hvem du er, men ej heller helt har fundet helt hjem i hjertet, i hvert fald kun momentvis.  

Husk det at være ensom, er noget vi alle er engang imellem - det er menneskeligt at føle sig ensom til tider. Accepter ensomheden, lad være med at bekæmpe den, det er helt naturligt at føle sig ensom - både alene, men specielt sammen med andre.      

Meditation og mindfulness er gode metoder til at finde ind til dit hjerte. Du kan se et tidligere indlæg omkring det her

Din krop er yderst intelligent, og kan også være en god vej til at finde ind til sjælen. Yoga og andre fysiske aktiviteter er gode til at vise dig vejen. Det samme kan kropsbehandlinger. Alle de steder vi er spændte eller skader, er steder hvor vores ego har spændt op. Spændinger og skader er hvem vi tror vi skal være, ikke den vi i virkeligheden er (husk lige de fleste har nogle skavanker ikke :) ) Jeg kan anbefale Christian, som du kan finde fra Krop-Bevidsthed, som du kan finde her

Så hvem er du egentlig? Bliv ved med at stille dig selv det spørgsmål, og se hvad der sker. Jeg vil gerne høre fra dig :) Så Del, like og kommenter endeligt indlægget.

Ha det god, pas på dig og husk hjertet <3